Főoldal
 Miserend
 Kapcsolat
 Linktár
 Vendégkönyv

----------------
 Történet
 A főoltár
 A Krucsay oltár

-------------
 A kenyérmezei diadal
 Kripták és temetők
 Képtár

-----------------
 Krucsay János végrendelete
 Szerzetesek névsora

----------------
 Egyházi hozzájárulás
 Szentvér, vagy Szentver?

---------------
 Restaurálás közben.
 Toronysisak felhelyezése
 Szentély feltárás

---------------
 A plébánia és zarándokház

---------------
 Templomlátogatási rend
 Templomfolyosó képekben
 Bérmálás 2011. október 23

---------------
 Fontos felhívás!!
 Eseménynaptár
 2012 Úrnapi körmenet

---------------
 Tájékoztatás a szentmisék rendjéről

------------------
 2014 Pászkaszentelés
 2014. Úrnapja
 Nyírgyulaj búcsú

............................
 Keresztállítás a pócsi úton

-----------------
 Fontos értesítés
 Adózók figyelmébe.

..........................
 Templombúcsú

Eseménynaptár

 • 2012. január első péntekén megkezdtük a Jézus Szíve Nagykilenced ájtatosságot. Az ájtatosság lényege, hogy kilenc hónapon keresztül, a hónap első péntekén elvégezzük az arra a hónapra kiírt imát, valamint az ájtatosság állandó részeit, mely imákból és énekekből áll. Az ájtatosság kb. 15 percet tart és az esti szentmise után végezzük. Imafüzeteket készítettünk, és mindenki elvihette magával, aki szeretne bekapcsolódni a nagykilenced végzésébe. Szeretettel várunk mindenkit az ájtatosságra, hisz mindannyiunknak van kérése a Mindenható Istenünk felé, van aki saját magáért, van aki másokért ajánlja fel a nagykilencedet.
 • 2012. február első péntekén folytatódik a Jézus Szíve Nagykilenced.
 • 2012. március első péntekén az esti szentmise után tartjuk a Jézus Szíve Nagykilenced következő részét. Szeretettel várunk mindenkit, aki még be szeretne kapcsolódni a kilenced végzésébe.
 • 2012. március 29-én kezdődik templomunkban a nagyböjti lelkigyakorlat, római katolikus és görög katolikus hívek számára. A szentmisék mindhárom nap este fél 6-kor kezdődnek. Csütörtökön és szombaton római katolikus szentmise lesz, pénteken este görög katolikus szent liturgia. A szentbeszédeket Kalna Zsolt, minorita tartományfőnök tartja.
 • Húsvét vasárnap az eledelek megáldása reggel 6 órakor lesz a templom udvaron, ugyanúgy, mint az előző évben. A reggel 8 órakor kezdődő szentmise után is lesz étel megáldás azok számára, akik a reggeli órában nem tudtak eljönni.
 • Május hónapban a szentmisék az esti időpontban vannak, a misék előtt egy fél órával, 18 órától májusi ájtatosságot tartunk. A lorettói litániát naponta felváltva a 199-es és 200-as dallam szerint énekeljük.
 • Templomunk búcsúja, a Porciunkula búcsú 2012. augusztus 4-én, szombaton este kezdődik 18:30 perckor szentmisével. Vasárnap reggel 8 órakor lesz a búcsú zárómiséje. Éjfélkor is lesz szentmise, a misék között különféle programok, Szentségimádás, egyéni imádság, stb...
  A program:
  A szombat esti nyitó szentmise főcelebránsa Ft. Felföldi László, püspöki helynök úr.
  Szombat este 8 órakor görög katolikus szent liturgiát celebrál Kiss Zsolt nyírbátori paróchus úr.
  Az éjféli szentmisét Babály András nyírbátori plébános úr tartja. A szentmise gyertyás körmenetettel zárul.
  A vasárnap reggeli zárómisét P. Kalna Zsolt minorita tartományfőnök mutatja be.
  (Ezen a vasárnapon a délelőtt 11 órai szentmise ELMARAD, mert ugyanezen a vasárnapon van a görög katolikus templom búcsúja, így a római katolikus híveket is kérjük, hogy együtt vegyünk rész a búcsúi szent liturgián a görög katolikus templomban délelőtt 11 órakor.)
  Mindenkit szeretettel hívunk és várunk templomaink búcsú ünnepére!
 • Október hónapban a szentmisék minden este fél 6-kor kezdődnek. A szentmise előtt egy fél órával rózsafüzér ájtatosságot tartunk.
 • November hónapban 10 alkalommal emlékezünk meg elhunyt szeretteinkről. A tíz szentmise időpontját kitettük a templomba, mellyeken a hívek bejelölték a nekik megfelelő időpontokat.
 • 2012. december 20-án kezdődik az adventi lelkigyakorlat. Idén a görög katolikus templom lesz a helyszín. 20-án, csütörtökön és 22-én, szombaton görög katolikus liturgia lesz, 21-én, pénteken római katolikus szentmise. A szentmisék este fél 6-kor kezdődnek, előtte egy fél órával gyóntatás. Kérjük a kedves híveket, hogy igyekezzenek a lelkigyakorlat alkalmával elvégezi karácsonyi szentgyónásukat.
 • 2013. március 21-én, csütörtökön este fél 6-kor kezdődik a nagyböjti lelkigyakorlat. Idén a görög katolikus templom a házigazda. Csütörtökön és szombaton este görög katolikus liturgia lesz, pénteken, 22-én pedig római katolikus szentmise. A szentmisék előtt 17 órától gyóntatás.
 • 2014. július 27-én Máriapócson tartják az éves búcsút a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hívei. Ezért templomunkban ezen a vasárnapon csak reggel 8 órakor lesz szentmise! Kérjük a kedves híveket, hogy minél többen vegyünk részt a máriapócsi búcsún.
 • 2014. augusztus 2-án, szombaton este fél 7-kor kezdődik templomunk búcsúja, a Porciunkula búcsú. Éjflkor is lesz szentmise, a szentmise után körmnetete is tartunk, majd virrasztás egészen a reggel 8 órakor kezdődő zárómiséig. Mivel ezen a vasárnapon (augusztus 3-a) van a görög katolikus testvéreink búcsúja is, ezért templomunkban délelőtt 11 órakor nem lesz szentmise, hanem a görög katolikus testvéreinkkel együtt a görög templomban vegyünk részt a búcsúi szent liturgián délelőtt 11 órakor.

A honlap üzemeltetője a Nyírbátori plébánia.
A honlap az (em) ecclesia segítségével készült.
Sablon: © katolikus.hu
© (em), 2007-2008.   -   emecclesia.hu